Velilere Karne Tatili Önerileri

Velilere Karne Tatili Önerileri

25.01.2021 640

     Tatil deyince aklımıza, dinlendiğimiz, enerji depoladığımız, bedenimizi ve zihnimizi stresten arındırıp yeni döneme daha motive başladığımız süreç gelir. Tatil; saatlerce hiçbir aktivite yapmadan yatmak değildir. Çoğu kişi için tatil boş zaman olarak görülse de  'boş vakit' geleceğimizi daha iyi değerlendirebilmek için bir basamaktır. 

     Anne ve Babalara Öneriler;

Çocuğunuz uzun bir süredir okulundan ve arkadaşlarından uzak, sizin kadar onlarda zor bir süreçten geçiyor. Bu süreçte çocuklarınızı koşulsuz şartsız sevmeniz onlar için çok kıymetli.

Okul başarısıyla sevgiyi kıyaslamayın. 

Çocuğunuzu başka çocuklarla kıyaslamayın. 

Düşük karne notlarını onu utandırmak, küçük düşürmek için kullanmayın. Eğer başarıyı artırmak istiyorsanız önce eğitim sürecinde kendinizin neleri yanlış yaptığını sorgulayın daha sonra çocuğunuzun yanlışlarını sorgulayın.

Motive edici ve destekleyici olun. Tembelsin, yapamazsın, başaramazsın gibi cümleler kurmak yerine 'Başara bilmek için yeterli kapasiteye ve güce sahipsin.' gibi cümleler kullanın.

Tatil sürecinde çocuğunuzun sürekli ders çalışmasını beklemeyin. Dinlenmek için fırsatlar sunun.

Ailece vakit geçirebileceğiniz etkinlikler planlayın.

Dışarı çıkıp sosyalleşmesine izin verin. 

Ailece kitap okuma saatleri gerçekleştirirerek, kitap okuma konusunda teşvik edici olun. Çocuğunuzun sizi rol model aldığını unutmayın.

5-6 ve 7. sınıf öğrencileri için günde 2 saat konuları unutmamak adına konu tekrarı yapılmalıdır.

8. sınıf öğrencilerimiz, girecek oldukları Liselere Giriş Sınavı sebebiyle çalışma tempolarını düşürmeden çalışmaya devam etmelidir. I. Dönem konuları hızlıca tekrar edilmeli, bol bol soru çözülmelidir.