Ses Ünitesi Etkinlikleri

Okulumuz Fen Bilimleri Öğretmeni Melek ÜNAL 6/B sınıfı öğrencileri ile ses ve özellikleri ünitesi kapsamında 6/B sınıfı ile etkinlik gerçekleştirdi.

11.03.2019 544

Ses ve Özellikleri Ünitesinin amacı öğrencilerin sesin yayıldığı ortamları tahmin etmeleri ve bu tahminleri test etmeleri, farklı cisimlerle üretilen seslerin farklı olduğunu ve aynı sesin farklı ortamlarda farklı duyulduğunu fark etmelerini sağlamaktır.  Ayrıca sesin maddeyle etkileştiğini, etkileşim soonucunda sesin madde tarafından soğurulduğunu ve yansıtıldığını gözlemlemlemeri amaçlanmıştır.

Bu amaçla okulumuz Fen Bilimleri Öğretmeni Fen Bilimleri dersinde öğrenciler ile etkinlikler gerçekleştirerek akustik kavramını ve sesi tanıtmıştır.

Her dersinde öğrencilere yaparak yaşayarak öğrenme imkanı sunan dersi eğletirken öğreten öğretmenimize teşekkür ederiz.

11-03-201911-03-201911-03-201911-03-2019