Öfke Kontrolü

08.04.2021 1367

Öfke; doyurulmamış isteklere, istenmeyen sonuçlara ve karşılanmayan beklentilere karşı verilen tepkidir. Öfke, ağlamak gülmek gibi evrensel ve doğal bir duygudur.

Öfke sonucunda gösterilen davranış ve söylenen sözler öfkenin olumlu ve  olumsuzluk derecesini belirler. Öfke kontrol edilebildiği sürece sağlıklıdır. Öfke kontrol edilemediğinde yıkıcı, tahrip edici olabilir.

Öfke duygusunu kontrol edebilmek için;

1) Öfkeye sebep olan durumu iyi tanımlamak gerekir,

2) Öfke duygusunun kontrol edilemeyeceği hissedildiğinde ortamdan uzaklaşmak önemlidir.

3) Sakinleştikten sonra kendimizi ifade etmeye çalışmalıyız.

4) Öfke anında kısa bir yürüyüş yapılabilir

5) Duyguları kağıda yazmak, resim çizmek öfkenin hafiflemesine yardımcı olacaktır.

6) Sevilen bir aktivite ile uğraşmak öfke duygusunun azalmasına yardımcı olur.

7) Nefes alma ve gevşeme egzersizlerini uygulamak öfkeyi hafifletir.

Bu bağlamda öğrencilerimizin öfkeni doğal bir duygu olduğunu fark etmelerini sağlamak, öfkelendikleri zaman nasıl davranmaları gerektiğini fark etmelerini sağlamak amacıyla okulumuz rehberlik servisi tarafından " Öfke Kontrolü" eğitimi verilmiştir.

08-04-202108-04-202108-04-202108-04-2021