Farklılıklar Zenginliğimizdir

04.03.2021 2279

Farklılıklar, bizi diğerlerinden ayıran özelliklerimizdir. Hepimiz fiziksel özelliklerimiz ve kişilik özelliklerimiz ile diğer insanlardan farklılık gösteririz. Kimimiz uzun, kimimiz kısayızdir. Kimimiz duygusal kimimiz metanetliyizdir.

Bu bireysel farklılıklar kişiliğinizin şekillenmesinde ve oluşmasında önemli rol oynar. Bizi biz yapan özelliklerin, bizi başkalarından farklı kılan davranışlarımızın şekillenmesini sağlar.

İnsanlar birbirlerinin farklı özelliklerine saygı duymalı, başkalarının fiziksel özellikleri ile dalga geçmemeli, alay etmemelidir. Başkaları tarafından alay edilmek, lakap takılmak onur kırıcı bir davranıştır. Kendimizi üzgün,öfkeli hissetmemize sebep olur.

Öğrencilerimizin arkadaşlarına ve toplumda yaşadıkları diğer bireylere karşı empati duygusunun geliştirilmesi, farklılıkları zenginliğimiz olarak görmesi için okulumuz rehberlik servisi psikolojik danışmanları Muhammet Zirek ve Nurcan Özcan tarafından "Bireysel Farklılıklara Saygı" Etkinliği gerçekleştirilmiştir.

04-03-202104-03-2021