Duygularını Kontrol Etmeyen Kalmasın

Duygularını Kontrol Etmeyen Kalmasın

14.04.2021 369

   Bir olay, durum ya da kişinin insanın iç dünyasında oluşturduğu etki, tepki ya da izlenime duygu adı verilir.

  İnsanlar yaşadıkları olaylar karşısında mutlu olma, üzülme, utanma, öfkelenme, sinirlenme, umutlanma, igrenme gibi pek çok duyguyu yaşayabilirler.

  Kişilerin aynı olaylar karşısında hissettikleri duygular öznel olsa da ağlamak, gülmek evrensel duygulardır.  Dünyanın neresine giderseniz gidin bir insanın yüzüne baktığında mutlu mu üzgün mü yoksa kızgın mi olduğunu anlamak mümkündür. 

  Duygular insanın kendisini ifade edebilmesi için, empati kurabilmesi için oldukça önemlidir. Yaşadığımız duygular oldukça doğaldır. Burada önemli olan yaşadığımız duyguya verdiğimiz tepkidir. Örneğin öfkelenmek mutlu olmak kadar doğal bir duygudur. Ancak öfke karşısında karşımızdaki kişiye ya da kendimize zarar vermek, vurmak, hakaret etmek oldukça yıkıcı bir duygu haline dönüşecektir.

 Bu nedenle yaşanan duyguları fark etmek ve kontrol edebilmek önem taşır. Okulumuz rehberlik servisi tarafından öğrencilerimizin duyguları tanımak, duygulara verdiği tepkileri fark edebilmek amacıyla "Duygu Kontrolü" çalışması yapılmıştır.

 

14-04-202108-04-202114-04-202114-04-2021