Çatışma Çözülebilir Bir Durumdur

03.03.2020 307

Okulumuz rehberlik servisi tarafından öğrencilerimize çatışmanın ne olduğu, çatışmanın nasıl ifade edilirse daha sağlıklı ve etkili bir şekilde çözülebileceği konusunda farkındalık kazandırmak amacıyla 'Çatışma Çözme Becerileri' eğitimi gerçekleştirilmiştir.

Çatışmanın her iki tarafında ihtiyaçlarını da göz ardı etmeden  çözülebilir bir beceri olduğunu, okulumuz rehber öğretmenleri Nurcan ÇAĞLAR ve Muhammet ZİREK 7. sınıf öğrencilerine, drama etkinliklerini de kullanarak ve sunumlarla desteklenerek konuya dikkat çekilmesi sağlanmıştır.

Gerçekleştirilen eğitimde, çatışmanın günlük yaşamımızda sıklıkla karşımıza çıkan doğal bir durum olduğu bilgisi verilmiştir. Önemli olanın çatışma çözme esnasında kullanılan yöntemler olduğu vurgulanmıştır. Çatışma çözme esnasında taraflar kendi davranışlarını da objektif bir şekilde değerlendirmeli ve karşı tarafı saygı ile dinlemelidir. Çatışma çözmede etkili olan ilk adım dinleme ve empatidir.

03-03-202003-03-202003-03-202003-03-2020